Mazda възобновява производството на резервни части за RX-7

NetNews

По пътищата на Япония продължават да се движат над 26 000 спортни купета Mazda RX-7 от второто (FC) и третото (FD) поколение на култовия модел. Тези автомобили с Ванкелови двигатели са произведени през 1985-1992 и 1991-2002 г. и собствениците им са принудени да ги поддържат с употребявани части, но това ще се промени скоро.

Японската компания обяви, че започва отново да произвежда оригинални компоненти за RX-7. Засега каталогът на програмата Mazda Classic наброява 91 детайла, 30 от които са за серията FC, а 60 – за FD.

С приоритет ще се произвеждат частите, подложени на най-голямо износване – вакуумни маркучи, датчици за положението на дроселовата клапа, втулки, гарнитури и уплътнения. В бъдеще списъкът ще се разширява, като идеята е от програмата да могат да се възползват и собственици на RX-7 извън пределите на Япония.

Второто и третото поколение на модела се оборудват с 1.3-литров роторен мотор. В генерацията FC мощността му варира от 150 до 200 к.с., а в серията FD – от 255 до 280 коня. Поддръжката на такъв мотор е трудна не само заради екзотичната му конструкция, а и заради липсата на резервни части.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бабикян: В диктатурата има горе и долу, а не ляво и дясно

„В диктатурата има горе и долу, а не ляво и дясно“, заяви в предаването „ЕвроДиков“ Арман Бабикян, който е част от „Отровното трио“. Членовете на формацията за пореден път обясниха, че основната им цел е да свалят правителството на Борисов, като за това са готови на подобни коалиции, като тази […]