Медведев: Ако украински лидери са участвали в терористичната атака край Москва, трябва да бъдат ликвидирани като Бандера

NetNews

Ако се потвърди участието на украински лидери в терористичната атака в „Крокус Сити Хол“, украинското ръководство ще бъде изправено пред съдбата на Степан Бандера, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в своя канал в Telegram, съобщават ТАСС и Фокус.

Той изрази увереност, че дори „при достатъчно доказателства, че зад терористичната атака стои измет като“ представители на „Азов“, началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирило Буданов или президента на Украйна Володимир Зеленски, те няма да бъдат съдени в Международния наказателен съд или други подобни органи. „Нереалистично е да се прокара такова решение в ООН заради русофобския консенсус и англосаксонското право на вето в Съвета за сигурност“, отбеляза Медведев.

„Какво да се прави? Просто да заколим бандеровските свине, както доблестно направи МГБ на СССР след войната. А лидерите да се ликвидират, когато се появи възможност. Като Коновалец и Бандера. В Киев или на друго подходящо място“, пише заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Може ли с тежки управляеми бомби Русия да превземе инициативата в Украйна?

Една от причините за падането на Авдеевка са масираните руски въздушни удари с управляеми бомби, пише украинската служба на Би Би Си. Тогава за първи път от началото на Втората световна война щабът на руските войски успя да организира едновременни полети на десетки самолети. В някои дни на украинските позиции […]