Mercedes удари Tesla в земята: Вади електромобил с автономен пробег от… 1 200 км

NetNews

Както вече ви информирахме, от компанията говориха и за предстоящи превозни средства за своята електрическа линия EQ, като според плана всеки бензинов автомобил ще има електрически аналог до 2025 година.

Основното събитие обаче ще бъде представянето на новата концепция EQXX, която в бъдеще може да заеме мястото на флагман на марката. Засега не е възможно да се добие впечатление за външния вид на автомобила, но от тийзъра можем да кажем, че той ще получи изключително футуристични форми.

Засега спецификациите също се пазят в тайна. Знае се само, че EQXX може да пътува от Пекин до Шанхай с едно зареждане. Тоест колата е способна да измине разстояние от 1 200 километра без да се налага дозареждане. Mercedes-Benz очаква EQXX да има най-дългия диапазон от всички електрически превозни средства, произвеждани към днешна дата.

В допълнение, германската марка обяви, че ще премахне двигателите с вътрешно горене до 2030 г. За тази цел Daimler инвестира около 40 милиарда евро в електрически превозни средства. Но в същото време те подчертаха, че това ще се случи само на онези пазари, където е възможно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови проблеми за Любо Пенев в ЦСКА

Халфът на ЦСКА Федерико Варела няма да бъде на линия нито за мача с ЦСКА 1948 от първия кръг в неделя, нито за реванша с Лиепая следващия четвъртък. Аржентинецът е с контузия от двубоя за Суперкупата, загубен с 0:4 от Лудогорец, При направения преглед е установено, че на Варела ще […]