Mercedes-AMG продава спортни коли, които нямат право да се състезават, нито да се движат по обществените пътища

NetNews

Спортното подразделение на Mercedes-AMG пусна пет състезателни спортни автомобила GT3 Edition 55 в чест на собствената си 55-годишнина, но няма да е възможно да ги управлявате професионално – моделът няма хомологация от FIA, така че не е разрешено да участва в състезания. Отсъствието на необходимостта от спазване на строгите ограничения на FIA обаче развърза ръцете на инженерите на Mercedes-AMG: GT3 Edition 55 получи усъвършенстван аеродинамичен боди кит и мощен двигател.

Юбилейният GT3 Edition 55 е базиран на пътния спортен автомобил Mercedes-AMG GT. Задвижва се от атмосферен 6.3-литров V8 мотор с мощност 650 конски сили, тоест е с около 100 конски сили по-мощен от хомологирания за състезания модел GT3. Единствената възможност да тествате GT3 Edition 55 в действие са дните на писта, тъй като спортната кола също не е подходяща и няма право да се движи по обществени пътища.

Лимитираното издание включва табелка със сериен номер, сребърни акценти на предпазния колан, карбонова облицовка на страничните прагове, арматурното табло, вентилационните отвори и капачката на резервоара, както и ексклузивен часовник IWC с гравиран номер на шасито, който идва с колата. GT3 Edition 55 струва 625 хиляди евро без ДДС.

GT3 Edition 55 не е най-мощният Mercedes-AMG. Ще припомним, че миналата есен беше представен хибридният фастбек GT 63 SE Performance с хибриден силов тракт с мощност от 843 конски сили. Суперхибридът ускорява до сто за по-малко от три секунди, което го поставя наравно с BMW M5 CS.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Скандал между Мъри и Тити заради фирма за спортна екипировка

Членът на Надзорния съвет на Левски Константин Папазов е обявил, че си подава оставката. Това се е случило на вчерашната среща на върха при „сините“. На сбирката присъстваха собственикът на клуба Наско Сираков, изпълнителният директор Иво Ивков, членът на Управителния съвет Даниел Боримиров, членът на Надзорния съвет Петър Ганев, Димитър […]