Mercedes-AMG и will.i.am представиха мистериозното купе, подобно на G-Klasse

NetNews

Mercedes-AMG вдигна воала от мистериозната кола, която проектира с рапъра will.i.am. Моделът е под формата на купе, наречено will.i.AMG и е направено на платформата на GT Four-Door Coupe, но заимства стилистични елементи от култовата G-Klasse.

„Израснах в гето. Израснах с хип-хоп. Гледах легендарни хип-хоп изпълнители да рапират за Mercedes-Benz , така че винаги съм мечтал да притежавам такъв. За много деца от града, притежаването на Mercedes е символ на прогрес и напредък извън гетото“, обясни will.i.am. „Сега постигнах целта си и стигнах още по-високо, като преосмислих и създадох моя собствена визия за модел AMG .“

Погледнат от много ъгли почти нищо не подсказва, че will.i.AMG е дори отдалечено свързан с GT Four-Door Coupe . Но всъщност това е истинско купе с две врати и се характеризира с почти същата, като на G-Klasse, предна част с кръгли фарове и правоъгълна решетка, монтирана в квадратна рамка.

Вижте емблемата: това е нов поглед върху трилъчевата звезда, която will.i.am създаде и е наречена „Свидетел на мечката“. Единственият модел също така разполага с вентилационни отвори, „издълбани“ в двата калника, изключително дълги „самоубийствени“ врати и панорамен панел на покрива.

Снимки на задната част не са пуснати, но погледът към светлините и формата на бронята предполага, че will.i.AMG изглежда по-скоро като GT отзад. Все още не знаем и как изглежда отвътре, но знаем, че не са правени големи механични промени по време на изграждането.

„Не докоснах двигателя, защото AMG наистина прави най -добрите двигатели “, каза рапърът. От AMG заявиха, че всички дейности около will.i.AMG ще бъдат в полза за i.am.angel Foundation, която предоставя стипендии и възможности в образованието по наука, технологии, инженерство, изкуства и математика (STEAM).

И съвместният проект е част от мисия, наречена The Flip, която има за цел да даде на повече студенти от общности в неравностойно положение достъп до STEAM образование. По-конкретни подробности липсват, но логото на Bear Witness ще се появи на линия от облекла и аксесоари с ограничена серия, които ще се продават в Mercedes-Benz Experience Center в Маями, Флорида, и онлайн.

Приходите от продажбата на тази стоки ще бъдат дарени на фондация i.am.angel. От Mercedes-AMG заявиха още, че ще откупят will.i.AMG от will.i.am „за да подкрепят целта на общия проект“ и че част от приходите ще бъдат дарени на фондацията i.am.angel.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Швейцарци и германци влизат в битка за футболист на ЦСКА

ЦСКА уж се стяга да продаде Жорди Кайседо след края на сезона, но има много огромен интерес към друг футболист на отбора. Става въпрос за Иван Турицов, съобщава БЛИЦ. Още през зимата се появиха информации, че десният бек е попаднал в плановете на швейцарски клуб, който даже изпрати конкретна оферта. […]