Mercedes AMG GT Black Series вече разполага с 1066 конски сили

NetNews

RENNtech е добре познато име на тунинг сцената, още повече в света на Mercedes. Компанията не пропусна да се отбележи и да се докосне до най-бързия модел на марката – AMG GT Black Series. Колата, която постави рекорд на Нюрбургринг с обиколка от 6:43.616 през 2020 година вече разполага с много повече мощност от преди и вероятно може да се похвали с още по-добри времена. Към момента от тунинг фирмата не споменават нищо за тях, но пък споделя, че максималната скорост вече достига 352км/ч, а ускорението от 0 до 100км/ч отнема точно 3 секунди.

Визуално може да познаете версията на RENNtech по матовия черен цвят, подобен цвят джанти и оранжеви акценти по праговете, броните и предния сплитер. В интериора можем да открием идентичен цвят за предпазната клетка, както и за спирачните апарати. В допълнение получавате още спортни предпазни колани и пожарогасител под седалката, които така или иначе могат да бъдат поръчани при европейския модел.

Най-важната промяна е тази под капака, където са поставени нови турбини, стоманена изпускателна система, нови блоу-оф клапани и въздушни филтри, които заедно с промяната на софтуера увеличават стандартните 730 конски сили до 1066 конски сили. Въртящият момент на 4.0-литровия осмак също е променен драстично и вече достига 1127 нютон метра, спрямо стандартните 800 нютон метра. Всичката мощност се предава единствено към задните гуми, а нов софтуер на седемстепенната трансмисия помага за по-добра смяна на предавките.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Disney предложи 301 милиона долара на Джони Деп да се върне в "Карибски пирати"

Джони Деп вероятно ще се завърне в „Карибски пирати“, след като „Дисни“ (Disney) му предложи 301 милиона долара, пише „Дейли Уайър“ (Daily Wire), цитира life.dir.bg. Деп бе „изключен“ от Пиратите през 2018 г., след като участва в пет филма, което изстреля творбата в боксофиса и я направи една от най-печелившите […]