Mercedes-Benz отвори необичайна станция за зареждане на електромобили

NetNews

Германският автомобилен производител представи нова луксозна станция за зареждане на електрически превозни средства с мощност 400kW близо до централата на Mercedes-Benz USA в Санди Спрингс, Джорджия. Отбелязва се, че станцията трябва да постави „нов стандарт за бързо, удобно, чисто и надеждно зареждане на електрически превозни средства, като същевременно насърчава приемането на електрически превозни средства“.

Новият хъб за зареждане, наречен Mercedes-Benz Charging Hub, разполага с мощни 400kW зарядни устройства, както и навес със слънчеви панели, който предпазва клиентите от дъжд и слънце и захранва LED светлините на станцията. Съоражението е изградено с оглед на достъпността, тъй като има зона за зареждане за хора с увреждания, както и открита зона за зареждане, предназначена за електрически ванове или електрически превозни средства с ремаркета с дължина до 7.9 метра.

Станцията разполага и с „интелигентни индикатори“, разположени на височина 4.6 метра от земята. Те показват състоянието на зарядната станция – свободна, заета или запазена – и се виждат от улицата. Истинското предимство обаче е мястото за почивка на собствениците на автомобили. Разполага с дивани и фотьойли, тоалетна и автомати за храна и напитки.

Компанията планира да направи поне 400 такива зарядни центъра в Северна Америка до края на десетилетието. Те ще имат 2 500 зарядни устройства и удобства, подобни на станцията в Джорджия. Германският автомобилен производител също потвърди, че такива центрове за зареждане скоро ще бъдат отворени в офисите на компанията в Тексас, Флорида, Алабама и Джорджия, като тона ще стане още преди края на годината.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Асен Василев очаква бюджетът да е приет до Коледа

„Не мога да отговарям за парламентарното поведение на партиите, но чисто в професионален план между членовете на бюджетна комисия има добра комуникация, работим усилено и се надявам да имаме бюджет в най-скоро време и той да бъде приет в рамките на тази година“. Това заяви Асен Василев, министър на финансите, […]