Mercedes-Benz разработва електрическа платформа за лекотоварни автомобили

NetNews

Mercedes-Benz обяви, че ще инвестира €350 млн. в разработката на нова платформа за електрически лекотоварни автомобили. Архитектурата ще послужи за основа на следващото поколение на семейството eSprinter.

Засега от компанията не разкриват подробности за техническите спецификации на новата платформа. Известно е само, че на нея ще бъдат построени няколко модела с различни типове каросерия, междуосие и три варианта на акумулаторния блок.

Купувачите на следващия eSprinter ще могат да избират и типа на предаването. Системата се ще състои от три основни модула – електромотор, задвижващ задните колела, батерия в пода и преден блок с високоволтово оборудване и управляваща електроника.

Основен конкурент на бъдещия eSprinter ще бъде представеният през ноември eTransit. Лекотоварният Ford се оборудва се с електромотор с мощност 269 к.с., може да измине до 350 км без презареждане и струва $45 000. Сегашният електрически Sprinter е по-скъп при значително по-слаби характеристики – обсегът му е едва 168 км.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тодор Неделев е аут до края на календарната година

Капитанът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев ще пропусне оставащите мачове на "канарчетата" до края на 2020 година. Това стана ясно след направените прегледи в столична клиника, съобщиха "канарчетата". Неделев е с разтегната странична връзка на лявото коляно. Положителната новина е, че не е необходимо националът да бъде обездвижен. Очакванията на […]