Милиардерите Майкъл Блумбърг и Мелинда Гейтс подкрепиха Джо Байдън с пари и комплименти

NetNews

Милиардерът Майкъл Блумбърг е предоставил близо 20 млн. долара, за да подпомогне президента от Демжократическата партия Джо Байдън за преизбирането му срещу републиканеца Доналд Тръмп, съобщиха пред Ройтерс два източника, запознати с въпроса, предаде БТА.

Приносът на Блумбърг включва 19 млн. долара за независима група в подкрепа на Байдън, известна като Future Forward или FF PAC, и над 900 000 долара за Фонда за победа на Байдън, който е обединение на кампанията на Байдън и Демократическата партия.

За даренията първо съобщи в. „Вашингтон пост“.

Кампанията на Байдън не отговори веднага на запитването за коментар.

Блумбърг, бившият кмет на Ню Йорк, който похарчи 1 млрд. долара от собствените си пари за неуспешна кандидатпрезидентска кампания през 2020 г. в първичните избори на Демократическата партия, е налял поне 100 млн. долара, за да помогне на Байдън за кампанията му срещу Тръмп във Флорида през 2020 г. Тръмп, който загуби като цяло надпреварата през 2020 г. от Байдън, спечели във Флорида с над три процентна, припомня Ройтерс.

Мелинда Френч Гейтс за първи път даде подкрепата си на Байдън, като спомена неговата подкрепа за репродуктивните права наред с други въпроси, предаде Ройтерс.

Тази година Мелинда Гейтс напусна благотворителната фондация, която основа заедно с бившия си съпруг, основателя на „Майкрософт“ Бил Гейтс, с 12,5 млрд. долара за собствена благотворителна дейност.

Тя заяви, че контрастът между Байдън и бившия президент Доналд Тръмп, негов съперник от Републиканската партия в изборите на 5 ноември, „не може да бъде по-голям, и залогът не може да бъде по-голям“.

„Жените заслужават лидер, който се интересува от проблемите, пред които са изправени и се ангажира да защитава тяхната безопасност, здраве и икономическата мощ, репродуктивните им права и способността им да участват свободно и пълноценно в една функционираща демокрация“, написа тя в социалната мрежа „Екс“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Четирима ранени след украинска атака с дронове край руския Краснодар

Украинските военни предприеха „масирана“ атака с безпилотни самолети в южната част на руската Краснодарска област, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Служителите на извънредните ситуации написаха в приложението Телеграм, че са били атакувани три общини. Фрагменти от един дрон паднали върху къща за гости в Темрюк, но жителите са били евакуирани […]