Mini се отказва от механичните трансмисии. Временно или постоянно решение?

NetNews

От няколко месеца Mini усилено показва снимки от тестове на следващото поколение Cooper и Countryman, което подсказва, че скоро двата модела ще са напълно готови и ще ги видим. Докато това се случи, обаче, британският производител реши да продава коли, единствено с автоматични трансмисии и да се откаже от автомобилите с механични такива.

Принудителното решение е свързано с липса на части, които не оставят друг избор на марката, освен да премахне версиите с три педала от своето портфолио. Според информация на Autocar, решението е направено, за да „подсигури стабилното производство“ и да задоволи търсенето на автомобилите от марката.

Все още няма официална информация от Mini, дали това решение е временно или това е краят на автомобилите с механична трансмисия от марката. Няма да е изненада, ако решението е именно второто, поради ограничения интерес на клиентите към класическите „ръчки“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Хамзат Чимаев посочи следващия си опонент

Един от най-бързо проспериращите бойци в полусредна категория на UFC – Хамзат Чимаев, се е устремил към превземането на федерацията, а за целта не спира да предизвиква най-добрите бойци в категорията си. „На 100% ще се реализира боят ми с Колби Ковингтън. Надявам се да го направим в Абу Даби […]