Моди: Последните 5 години бяха трудни за целия свят

NetNews

Приятелството с Русия помогна на Индия да отговори на нуждите на фермерите от торове по време на кризата. „Последните 5 години бяха трудни за целия свят. Имаше различни конфликти и кризи. Първо беше коронавирусът, после дойдоха различни конфликти и разногласия. Във време, когато светът беше изправен пред различни кризи в областта на продоволствената сигурност, горивата, торовете, благодарение на приятелството ни с вас избегнахме всички трудности за индийските фермери“, каза индийският премиер Нарендра Моди, говорейки преди началото на официалните преговори между руската и индийската делегации в Кремъл.

„Задоволихме всичките им нужди от торове. Приятелството ни ни изигра специална роля в това“, каза Моди.

„Ние сме напълно ангажирани да защитаваме интересите на нашите фермери. Използвайки нашето сътрудничество с вас, ние ще продължим да работим в тази посока и ще засилим нашето взаимодействие“, увери той.

Индия смята продоволствената сигурност и гарантирането на интересите на фермерите за една от ключовите области на руско-индийското взаимодействие. Русия е била и остава важен доставчик на вносни торове за Индия. Миналата година повече от 4,8 милиона тона торове са внесени в републиката от Русия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пациент се самоуби в бургаска болница

61-годишен пациент се е самоубил със скок от осмия етаж на бургаска болница. Трагедията е станала рано тази сутрин. Мъжът е от поморийско село, бил приет в неврологичното отделение след прекаран инсулт. Това Флагман.бг. Хора, които го познават, споделят, че страдал от депресия и приемал антидепресанти. Много пъти споделял, че […]