Mustang Mach-E може да тегли по-тежки товари след интернет ъпдейт

NetNews

Искаме или не, ерата на автомобили, които са повече компютри вече е тук. Поредното доказателство за това е ъпдейт, който Ford Mustang Mach-E ще получи през следващите седмици. По-рано днес от американската компания обявиха, че новите автомобили ще пристигат с обновена версия на своя софтуер, която увеличава максималното тегло, което електромобилът може да тегли, а също така съкращава и времето за зареждане.

Освен новите автомобили, вече закупените такива също ще могат да се възползват от тези подобрения, благодарение на интернет ъпдейт, който от марката разпространят към клиентите. По този начин собствениците на Mach-E вече ще могат да теглят до 1000 килограма със своите електрически „кончета“, вместо допустимите към момента 750 килограма.

Промяна има и при зареждането между 80% и 90%. Към момента то отнема 52 минути, а след инсталирането на новия софтуер, същото упражнение ще отнема само 15 минути. Това се отнася единствено за DC зарядните станции и няма да повлияе на зареждането от друг вид станции или домашен контакт. От Ford добавят, че има подобрение и при комфорта по време на шофиране, благодарение на прекалибриране на софтуера за рекупериране на енергия и шофирането единствено с педала на газта.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

След 6 месеца - без петрол от Русия?

Санкциите са от новия пакет с наказателни мерки, които ЕС смята да въведе, заради войната в Украйна. За да се даде време на страните от Общността да преминат към предлагания режим на работа, е предвиден преходен период от 6 месеца. След това ще важи забрана за внос на суров петрол […]