Набират нови проектни предложения по инициативата „С Тунджа в сърцето“

NetNews

Община „Тунджа“ отново дава възможност за кандидатстване по обществената инициатива „С Тунджа в сърцето“. Нови проектни предложения се приемат до 5 август. Финансирането е до 2000 лв. за едно предложение по приоритет „Култура и история“ и до 4000 лв. по приоритет „Чисто и приветливо село“. От администрацията припомнят, че инициативата цели да насърчи доброволческия труд и гражданската активност сред местните общности.

Това е втора покана по инициативата „С Тунджа в сърцето“ в рамките на настоящата година.

Допустими кандидати са: кметства, читалища, пенсионерски клубове, неформални граждански обединения и неправителствени организации на територията на община „Тунджа“.

Общият бюджет на поканата е 30 000 лв., разпределен както следва:

Приоритет 1 – „Култура и история“ – до 2 000 лв. на проектно предложение;

Приоритет 2 – „Чисто и приветливо село“ – до 4 000 лв.

Община „Тунджа” не предоставя пряко финансови средства, както и не се допуска закупуването на дълготрайни материални активи на стойност над 1 000 лв., припомнят от администрацията.

Кандидатстването става чрез попълването на Формуляр за кандидатстване и Количествена сметка.

Попълненият Формуляра за кандидатстване трябва да бъде запечатан в плик и регистриран в Деловодството на община Тунджа. На плика се изписва: Проект „С Тунджа в сърцето“.

Проектните предложения ще бъдат набирани от 4 юли до 5 август включително. Оценката ще бъде в периода 6 – 12 август, а сключването на споразуменията 14 – 19 август.

Дейностите по втората покана на инициативата „С Тунджа в сърцето“ ще започнат след подписване на споразуменията, като трябва да приключат до края на месец Ноември 2024 г.

Свързани публикации:

В десетки села в Ямболско ще се изпълняват проекти по инициативата „С „Тунджа” в сърцето”

В „Тунджа” финансират местни културни и еко инициативи, общият бюджет е 30 000 лв.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дори пияни и дрогирани депутатите ще могат да пишат закони

Временната комисия за изработване на проект на Правилник за дейността и организацията на НС отхвърли предложението депутатите да бъдат тествани за употреба на наркотици и алкохол. Предложението на „Възраждане“ изискваше народните представители да се подлагат два пъти годишно на изследване за наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества за […]