Над 30 педофили са задържани от МВР за последната година

NetNews

Задържаха мъж от Пазарджик, който през фалшива самоличност е принуждавал деца между 9 и 11 години да участват в порнографски снимки. Над 30 души са заловени за сексуална злоупотреба с деца в мрежата за една година. Снимките служат за изнудване на децата. Желанията стават все по-брутални,

Как недоброжелателите успяват да стигнат до децата и дори да се сдобият с техни снимки коментират ст. комисар Владимир Димитров, директор на дирекция „Киберпрестъпност“, ГДБОП-МВР, и Антоанета Василева, координатор на Националния център за безопасен интернет, в студиото на „Социална мрежа” по NOVA NEWS.

„Определено установяваме повишаване на случаи на педофили, които се опитват да комуникират с деца. Основният механизъм е да създават фалшиви профили в социалните мрежи, като се опитват да са ментори на децата”, каза комисар Димитров.

Снимките служат за изнудване на децата. Желанията стават все по-брутални – от обикновени снимки до видео материали със сексуално съдържание. Ултиматумът е, че снимките ще бъдат разпространени сред близки и познати на децата”, поясни Василева.

„Ние непрекъснато напомняме, че 13 години е разрешената възраст за достъпа на социални мрежи”, каза тя и добави, че да си дигитален родител е изключително сложно, но трябва да се обръща специално внимание на децата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

НАТО: Руската армия няма боеприпаси и войници, голямо настъпление в Украйна е мираж

Русия страда от недостиг на боеприпаси и войници, за да предприеме мащабна офанзива в Украйна, каза високопоставен член на НАТО, цитиран от Ройтерс. По думите му Москва има нужда да си осигури значителни доставки на боеприпаси от страни, извън тези, които ѝ доставяха до момента, пише БТА. „Това, което виждаме […]