НАТО лесно ще превземе Москва, ако реши да го направи

NetNews

Днес можете да вземете Русия с голи ръце. Ако НАТО реши да превземе Москва, ще го направи без загуби. Това заяви руският политолог и публицист Михаил Шейтелман пред агенция УНИАН.

Той коментира набега на руски доброволци, които влязоха на руска територия и атакуваха режима на Путин. Според Шейтелман целта им е била да покажат на света, че Путин не може да управлява собствената си държава.

„Цялата руска армия е в Украйна. Всичко останало са просто едни деца, които не разбират как да се бият. И срещу тях се изправиха професионални войници. Разбира се, че ще избягат. Вътре в страната няма армия. Това е факт. Днес Русия може да бъде превзета с голи ръце. Ако НАТО беше решило да превземе Москва или Санкт Петербург, те щяха да го превземат без загуби, идвайки от Финландия, Естония и Латвия“, заяви Шейтелман.

Според политическия експерт Путин ще остане на власт, докато е полезен на богатия руски елит. Ако престане да бъде полезен, това ще е неговият край.

„Дронове бомбардираха петролната рафинерия „Лукойл“ . А това е много голяма компания, има хора с големи интереси. Собствениците на такива заводи избраха Путин, за да бъде той гарант за тяхната безопасност, печалби и достъп до световните пазари. Например Путин гарантира, че Череповецкият металургичен комбинат може да продава стомана на Америка, а „Лукойл“ може да продава петрол на Европа. Но днес всичко това не може да се направи. Тогава защо им е нужен Путин? Трябва да има някакъв практически смисъл. Тези хора не са идеалисти. Бабите пред телевизора вярват на Путин, но за елита той е само един инструмент“, каза Шейтелман.

Според него Русия е изправена пред много мрачни времена. По отношение на думите на Еманюел Макрон, че НАТО може да изпрати войски в Украйна, Шейтелман е категоричен, че това са реални намерения, а не просто политически ПР.

„Цялата история, която той започна, не се случи от нищото. Това е отговор на действията на Руската федерация, на убийството на Навални и многобройни, последователни изявления на Руската федерация на държавно ниво, че тяхната цел е да унищожат Украйна и украинския народ“, каза Шейтелман, според когото Русия няма законово право да възразява срещу разполагането на войски на чужда територия, докато самата тя е в Украйна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бременна жена се задави с храна и почина, детето е спасено

Бременна жена почина в заведение в руската столица Москва, детето ѝ е спасено от лекари, съобщава Телеграм каналът 112 . Според канала 41-годишната Александра се е задавила с храна в заведението. Не е било възможно да я спасят. Жената била бременна в 37-ата седмица и лекарите решили да направят спешно […]