Netflix се отказа от сериала на Меган Маркъл

NetNews

Стрийминг платформата „Netflix“ обяви, че е решила да прекрати работата по проекта за анимационна поредица на Меган Маркъл, съпругата на британския принц Хари, съобщи БТА.

Решението е взето, след като е било разгледано предложеното съдържание на сериала с работно заглавие „Пърл“.

Отпадането на няколко проекта, включително и този на Маркъл, е част от стратегически решения, свързани с производство на анимационни сериали, се казва в изявление на „Netflix“, без да се предоставят повече подробности.

Компанията „Арчиуел продъкшънс“, основана от британския принц Хари и съпругата му Меган, обяви миналата година, че ще бъде изпълнителен продуцент на „Пърл“. Сериалът трябваше да разказва за приключенията на 12-годишно момиче с името Пърл, вдъхновено от примера на влиятелни жени от историята.

От „Арчиуел продъкшънс“ засега не са коментирали решението на Netflix.

Стрийминг платформата също така ще преустанови още две детски анимационни поредици – „Dino Daycare“ и „Boons and Curses“.

Решението за прекратяване на предаванията е взето, след като Netflix отчете загуба на 200 хиляди абоната през първото тримесечие на годината. Компанията изостава много от прогнозата си за привличане на нови 2,5 милиона зрители.

От стрийминг платформата обявиха, че ще продължат работата по другите си съвместни проекти с „Арчиуел продъкшънс“, включително по обявения документален филм „Сърцето на Инвиктус“, посветен на провежданите в Хага игри за ветерани от войните.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Божанов: Опити за кибератаки е имало не само срещу "Български пощи"

Били са извършвани опити за кибератаки и срещу други държавни институции освен „Български пощи“, каза министърът на електронното управление Божидар Божанов в предаването „Лице в лице“ по бТВ. Министърът не разкри кои са обектите от държавната администрация, станали жертва на атака, тъй като това, по негови думи, е класифицирана администрация. […]