Никола Минчев: Да се номинира зам.-председател на ГЕРБ за нов външен министър е сериозен ход

NetNews

Изненадващо е една седмица след съставянето на кабинета да се правят предложения за промени от министър-председателя, каза депутатът от „Продължаваме промяната- Демократична България“ Никола Минчев пред журналисти в парламента. Той коментира темата след края на заседанието на временната комисия за изясняване на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, съобщи novini.bg.

Вчера служебният министър-председател Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложение до президента Румен Радев, Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. В мотивите за персоналната промяна служебният премиер посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

Никола Минчев отбеляза, че предложеното ново име е заместник-председател на ГЕРБ. Доста силно политическо предложение, изтъкна депутатът.

Попитан дали смята, че Бойко Борисов е поискал назначението, Минчев отговори, че „той го е казал през деня преди това, но самия факт, че наистина се номинира за нов външен министър заместник-председател на ГЕРБ е сериозен ход“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Неизвестни лица си отмъстиха на ПСЖ (ВИДЕО)

Неизвестни лица се опитали да нарушат съня на футболистите на ПСЖ преди реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Барселона тази вечер от 22:00 часа, съобщава RMC Sport. Те запалили фойерверки в близост до хотела на парижани. Преди това подобна ситуация се случи преди първия мач между отборите в Париж. […]