Николай Василев: Как може една държава да се остави с пари само за 10 дни напред?!

NetNews

„Как може една държава да се остави с пари само за 10 дни напред? Във фискалния резерв остават около 2 млрд. лв. Това за мен е лошо управление и за едно домакинство, и за една фирма, камо ли за една държава.“

Това каза в студиото на Euronews Primetime Николай Василев – бивш вицепремиер и министър на икономиката.

„Не сме имали такъв период. За мен това е лош период за държавата“, посочи той.

За последните 27 години не сме имали период, в който толкова много пари да прахосваме без никакви реформи, да има все по-големи разходи, да има огромни дефицити и дългът на държавата да расте с 5-6 милиарда лева всяка година.

„За мен политиката на ляв популизъм, прахосничество, дългове дефицити, огромни харчове и нулеви реформи не е правилната политика. Не знам дали някой ще успее да я обърне, защото това е много трудно. Тоест, като засилиш шейната по пързалката надолу, много трудно успяваш да я спреш. Трябва някой да има смелостта един ден да го направи“, подчерта Василев.

Това са хората, които най-много харчиха в историята на България от хан Аспарух досега.

„За последните четири години държавните разходи се увеличиха двойно“, отбеляза бившият министър на икономиката.

„Българските данъкоплатци от цялата страна платиха дълга на топлофикация София на най-богатия град. Защо? И това ли го има в бюджета? Няма го, разбира се“, коментира още Василев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Обсъждат как да се управлява границата на Гибралтар

Външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън пътува днес до Брюксел за преговори относно Гибралтар и отношенията му с ЕС след Брекзит, предаде БНР. Главният министър на Гибралтар Фабиан Пикардо, испанският външен министър Хосе Мануел Албарес и вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович също ще присъстват на разговорите. В центъра […]