Нов тип автомобилни врати

NetNews

Премахването на вратите на Ford Bronco не е толкова трудно и е чудесен начин да подобрите изживяването си при шофиране извън пътя. В този случай шофирането по магистрала с висока скорост обаче не е толкова страхотно. Въз основа на наскоро публикуван патент за врати, Ford изглежда мисли за начини за подобряване на изживяването при шофиране.

Патентът първоначално беше подаден през октомври 2020-а, малко след като Bronco дебютира с подвижни врати. Превозното средство, използвано за патентните изображения, не изглежда като Bronco, но не можем да не мислим, че Ford ясно намеква за своя съперник Jeep Wrangler.

Накратко, това е тип мрежест панел, който может да се разгръща автоматично или по команда на водача. Моторите преместват тези панели на място и това не се отнася само за вратите. Патентът също така говори за подобни подвижни покривни панели.

Иновацията със сигурност може да осигури малко повече безопасност за шофьорите и пътниците, които се страхуват да не изпаднат от колата, но Ford също намеква за по-важен аспект на безопасността, свързан с патента.

Иновационните панели се разтягат и прибират с помощта на ел. двигатели, но може да се използва и пиротехническо устройство, което буквално да ги изстреля на мястото им в случай на удар. Предполага се, че сензорите ще се уверят, че няма ръце, крака или пръсти по пътя на този мрежест панел, преди да ги активират.

Ще се появи ли тази функция в бъдещите автомобили? Все още не е известно, тъй като много патенти се подават само за защита на идеи, които никога след това не се реализират. Разгъваемите паравани обаче изглеждат като страхотна идея за нов тип врати.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Корло Анчелоти показа танцувални способности (ВИДЕО)

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти се включи в празненствата на отбора му след победата над Байерн Мюнхен и класирането на финала на Шампионската лига. „Татко Карло” показа танцувалните си умения още на терена заедно със своите футболисти. <iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fupsoclthecracks%2Fvideos%2F460051873060964%2F&show_text=true&width=380&t=0″ width=“380″ height=“591″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; […]