Ново зарибяване на Гребния канал в Ямбол със 7000 малки шарана

NetNews

Във водите на Гребен канал в Ямбол вчера са пуснати около 7000 малки рибки от вида шаран с тегло 150 грама. За това съобщиха от Изпълнителната дирекция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Зарибителният материал е с произход от рибовъдно стопанство „Скалица“ – Овчи кладенец“, област Ямбол.

Служителите от сектор „Рибарство и контрол“ – Стара Загора“ с териториален обхват Ямбол, присъстваха на зарибяване на Гребен канал в гр. Ямбол, съобщиха от ИАРА. Във водата са пуснати около 7000 броя рибки от вида шаран с тегло 150 грама. Зарибителният материал е дарен от фирма и е с произход от рибовъдно стопанство „Скалица“ – Овчи кладенец“, Област Ямбол.

Над 4 000 броя рибки са закупени от двете сдружения КСР „Видракс“ и КСР „Меркурий“, а останалата част от 3 000 броя са предоставени безвъзмездно от фирмата производител, уточняват от агенцията.

Това е второ зарибяване на Гребния канал в рамките на месец. През април т.г. във водоема бяха пуснати още 4000 малки шарана.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Звездите" са готови са блеснат в Будапеща!

Остава само седмица и вълнението за Европейското първенство по художествена гимнастика расте. Унгарската столица ще посрещне 40 държави. На сцената ще излязат общо 303 гимнастички: 100 девойки, 97 жени и 19 ансамбъла. Българската суперзвезда Боряна Калейн ще се стреми да защити титлата си в многобоя. Тя ще има конкуренция в […]