НС на БСП заседава за изборите за Европейски парламент и Народно събрание

NetNews

Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание, съобщиха от пресцентъра на БСП, предаде БТА. На него ще бъдат взети решения за участието на коалиция „БСП за България“ в изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) и 50-ото Народно събрание (НС).

Председателят на парламентарната група (ПГ) „БСП за България“ Корнелия Нинова ще направи отчет за работата на ПГ и окончателно ще бъде утвърдена предизборната платформа за европейските избори, след като са обобщени всички предложения от структурите на партията по документа.

Очаква се членовете на Националния съвет на БСП да приемат критериите и процедурите за номинация на народни представители в 50-ото Народното събрание и да започнат работа по предизборната платформа за предстоящите парламентарни избори, в която да очертаят основните социално-икономически и политически приоритети, по които ще работят.

Изборите за членове на Европейския парламент от Република България и предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 9 юни тази година. Изборите бяха насрочени на една дата с указ на президента Румен Радев от 9 април, с който той назначи и служебно правителство с министър-председател Димитър Главчев. Дотук се стигна след неуспешната ротация между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Евгения Живкова: Общуването с дядо ми разви като политик Бойко Борисов

Българският пазар е прекалено малък за модната индустрия. Това каза пред БНР Евгения Живкова, дизайнер и създател на Модна къща „Жени стил“, гост в бизнес рубриката на предаването „РадиоТочка“. „Много е трудно да се развива тук подобен бизнес, защото са малко потребителите, отделно китайските, въобще азиатските и турските стоки, които […]