Общинарите Димитър Шалъфов и Антон Хекимян се скараха за комисиите

NetNews

От втория опит общинските съветници в София избраха състава и разпределението на комисиите в „столичния парламент“. До повторното гласуване се стигна, след като областният управител върна решението на предишното заседание. Този път обаче отново не липсваше напрежение.

След заседанието вчера стана ясно, че водещи в Столичния общински съвет ще са групите на ГЕРБ и БСП, тъй като те ще ръководят едни от най-ключовите комисии – тези на финансите, икономиката, образованието, здравеопазването и транспорта.

При прегласуването стана ясно, че има само една промяна и тя отново е в полза на ГЕРБ – Комисията за противодействие на корупцията бе оглавена от Антон Хекимян.

Разпределението на местата създаде проблем в коалицията „Обединени за София“.

„Не мисля, че са не надиграли. Нашето несъгласие с доклада на Карлос Контрера беше изразено още на предходното заседание. Точно по тази причина ние бяхме входирали собствено предложение. Г-н Бонев защити това наше предложение на заседанието вчера. Ние го предложихме на гласуване и се видя за пореден път оформилото се ново мнозинство“, коментира Димитър Шалъфов пред БТВ.

Според него „това е политиката“. Той честити на колегите си новото мнозинство, в което участват ГЕРБ, БСП, „Синя София“ и отцепниците от „Възраждане“. „Ние сме 23 и сме монолитна група – фактор, който няма как да се заобиколи. Така че занапред ще следим как ще гласува СОС и ще бъдем коректив“, допълни Шалъфов.

„Г-н Шалъфов усилено твърди, че тяхната група е монолитна. Ние вчера видяхме официалното пропукване, защото до този момент всичко беше скрито-покрито. Между другото г-н Шалъфов е един от председателите на комисии в СОС и е редно да го попитаме, защо не послуша техния председател на групата – Борис Бонев, а сега обяснява, че групата им била монолитна“, каза от своя страна Антон Хекимян.

Той поясни, че ПП-ДБ-СС имат две комисии и ний нищо не им е взел. Според него това са хората, които са бягали от отговорност както при предходното, така и при вчерашното заседание. „Т4е се отказваха от комисиите и си правеха самоотводи“, категоричен бе Хекимян.

Димитър Шалъфов го провокира с това, че „явно г-н Хекимян не може да излезе от амплоато си на журналист“, а той му отвърна, че го пита като общински съветник, а не като журналист.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Халф на Милан: Ибрахимович ми каза - мълчи си и работи, времето ти ще дойде

Ясин Адли от състава на Милан разказа за борбата си да си извоюва място сред футболистите, на които разчита наставникът на тима Стефано Пиоли. През миналия сезон, който беше първи за французина при “росонерите”, той почти не получаваше игрово време като атакуващ халф. През настоящата кампания обаче 23-годишният играч беше […]