Оля Ал-Ахмед с награда за „Най-добър международен журналист“

NetNews

Една от най-ярките журналистки на международната арена Оля Ал-Ахмед бе отличена тази година на XIII-тото издание на годишните MEDIA Awards 2024 с престижната журналистическа награда „Най-добър международен журналист“. С това отличие наградите ѝ за журналистика стават 37, въпреки това тя винаги твърди, че работи за каузата и истината, не за трофеите.

Оля Ал-Ахмед се е доказала като един от най-яростните защитници на обективната журналистика, отстояваща свободата на словото и чистотата на неподкупената журналистика.

Като специален кореспондент в редица горещи точки по света, както и в Русия и страните от Близкия Изток, Оля Ал-Ахмед се е специализирала в международната журналистика проследявайки събитията отблизо, като ги отразява с прецизна точност и обективност. Световните военни конфликти, войната в Сирия, земетресението в Турция и Сирия, войната в Судан през последната година, войната в Ивицата Газа и цялостния конфликт в региона на Близкия Изток са ярки показатели на безпристрастната ѝ работа като журналист-международник. Работила е години наред в Международния отдел на вестник „Стандарт“ като редактор и специален кореспондент, след което прекрачва прага на Българската Телеграфна Агенция – БТА, където също работи по международни въпроси. Във ФАКТИ Оля Ал-Ахмед е работила в отдел „Свят“, като активно сътрудничи и на културното звено. До скоро беше водеща на новини по радио ФОКУС, но писмената журналистика отново я връща към злободневното ѝ перо, което не щади истината!

Независимо за коя медия работи, Оля Ал-Ахмед винаги изпъква със собствен почерк и стил. С ексклузивните си интервюта и обективни новини тя е допринесла изключително много за международната журналистика на България през последните години.

Церемонията по награждаването на журналистите – MEDIA Awards 2024 тази година се проведе в залата на БТПП в София. Официалните гости на събитието, които са и призьори от наградите на Глобал Медиа Груп, връчваха част от наградите. Сред тях бяха председателят на БТПП Цветан Симеонов, експертът по сигурността ген. Красимир Занев, бизнесдамата Албена Джоунс и др.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Липса на персонал: 20 болници остават без комисии по ТЕЛК, въпреки че са длъжни да имат

Заради липса на медицински персонал и на желаещи да работят в ТЕЛК, 20 от болниците у нас не са успели да разкрият такива комисии, въпреки че са задължени. Това съобщи БНР. От днес влиза в сила реформата в ТЕЛК, според която решенията ще се издават и само по документи, а […]