ООН заяви, че Израел все още налага незаконни ограничения на хуманитарната помощ за Газа

NetNews

Източници от службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека, цитирани от Ройтерс и БТА, твърдят, че Израел продължава да налага незаконни ограничения върху хуманитарната помощ за Газа.

„Израел продължава да налага незаконни ограничения на достъпа и разпределението на хуманитарна помощ и да извършва масово разрушаване на гражданска инфраструктура“, заяви на пресконференция в Женева Равина Шамдасани, говорителка на службата на Върховния комисар на ООН по човешките права.

Количеството помощи, които влизат в Газа, е спорно, като Израел и Вашингтон казват, че потокът от доставки е нараснал през последните дни, а служби на ООН твърдят, че той все още е под минимално необходимите равнища, припомня Ройтерс.

Израелските сили трябва да прекратят „незабавно активното си участие и подкрепата“ за нападенията на заселници срещу палестинци на окупирания Западен бряг, добави Шамдасани, цитирана от Франс прес.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Войната в Украйна върви към "корейски сценарий"

Войната в Украйна се насочва към „корейски сценарий“, твърди белгийският полковник от запаса Роже Хусен, цитиран в местни медии. Така той отговаря на въпрос дали споделя оценката на британския генерал Ричърд Барънс, че Русия тази година може да спечели войната. Барънс направи този коментар миналата седмица преди Би Би Си, […]