Още снимки на полицаи пред частния клуб на Мартин Божанов откри и публикува Антикорупционният фонд

NetNews

Днес Антикорупционният фонд (АКФ) публикува още две снимки на полицай, заснет пред частния клуб за магистрати на Мартин Божанов – Нотариуса. Едната снимка е на мъж в униформа на СДВР, а другата – на същия мъж, заснет пред входа на “SS клуб”.

„Публикуваме още снимки в помощ на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, според когото не е имало охрана на полиция около частния “SS клуб” на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса“, заявяват от АКФ.

И отново задаваме няколко въпроса в помощ на установяването на обективната истина, пишат още те:

– Кой е този човек и какви позиции заема/е заемал в СДВР?

– По нечие нареждане ли е бил пред “SS клуб” или е извършвал частна услуга?

– Движил ли се е той с Мартин Божанов и осигурявал ли му е с картата си достъп до определени институции?

– Подавани ли са сигнали към МВР с неговото име за извършвани услуги за “частна” охрана на Мартин Божанов?

Повторяме отново въпроса си от вчера: Подавани ли са през годините сигнали срещу служители на МВР за подобни охранителни услуги на бизнесмени и как са били разследвани от отдел “Вътрешна сигурност”?“

Вчера АКФ публикува снимката на последния фактически собственик на клуба, Евлоги Петров, застанал пред тунингования спортен автомобил на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса. На заден план на снимката се виждаше човек в униформа, идентична с тази на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) към МВР.

Публикуваните днес снимки са от социалните мрежи и са от “златния период” на клуба с партита на специализираните съд и прокуратура в тях, уточняват от АКФ. Името на служителя е известно и по информация на АКФ вече е подавано към ГДБОП за разследване, но няма публична информация да е довело до някакъв резултат.

„Публикуваме снимката с цел верификация от институциите, тъй като по наша информация охрана от служители на МВР на частния клуб е имало, при това за продължителен период. Подавани са и сигнали с конкретни имена на служители на МВР (включително на човека от снимката), евентуално замесени в това, които засега няма да публикуваме“, коментира Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Моника Белучи се снима за корицата на арабския Vogue

59-годишната актриса Моника Белучи краси корицата на мартенския брой на арабския Vogue. Актрисата говори за феминизма и работата си с режисьора Тим Бъртън. Неотдавна двамата разсекретиха романтичната си връзка и започнаха да излизат заедно като двойка. За първи път тя се появи на червения килим с режисьора на филмовия фестивал […]