Остра размяна на реплики! Лондон се оправдава, че не иска да сваля Владимир Путин

NetNews

Правителството на Обединеното кралство беше принудено да изясни в петък, че бъдещето на Владимир Путин е „въпрос на руския народ“ – след като младши министър предположи, че Великобритания може да се oпита да го „отстрани“, предава „Ройтерс“.

Лора Фарис, министър на жертвите и защитата в правителството на Обединеното кралство, каза в изява на BBC в четвъртък вечерта, че ако Великобритания работи със съюзниците си, за да поддържа подкрепата за Украйна, руският президент може „в крайна сметка“ да бъде отстранен от власт.

Войната в Украйна, каза Фарис, „струва много на Путин. Това му струва пари, струва му политически капитал, струва му подкрепата на руските граждани.

Тя добави: „И, знаете ли, ние сами не можем да определим бъдещето му, но колективно, с НАТО, с подкрепата на нашите съюзници, поддържането на подкрепата за Украйна – ако ги видим да триумфират – е единственият начин в крайна сметка да успеем да го отстраним от власт“.

Дори след инвазията на Русия в Украйна, правителството на Обединеното кралство многократно е настоявало, че отстраняването на Путин не е една от целите на страната.

Притиснат от репортери в петък, говорителят на Риши Сунак отказа да каже дали премиерът е съгласен с коментарите на Фарис.

„Бъдещето на Владимир Путин е въпрос на руския народ“, каза официалният заместник-говорител на премиера.

Те добавиха: „И преди сме говорили за Путин и неговата незаконна война. Руският народ трябва да реши бъдещето на Русия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Руският посланик Митрофанова унижи МВнР, прати заместник

Посланикът на Руската федерация у нас – Елеонора Митрофанова, е извикана на среща в Министерството на външните работи (МВнР) заради смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални. На срещата обаче се яви Валентин Солодкин, временно управляващ посолството. Пред него бе направен демарш, с който се изразява възмущението на българската страна […]