От понеделник: Спират движението между Мездра, Лютидол и пътния възел „Новачене“

NetNews

Заради завършване на строителството на шосето от Мездра до пътния възел Новачане до Ботевград от понеделник ще бъде спряно движението между Мездра, Лютидол и пътния възел „Новачене“, предаде БНР.

Тежкотоварни камиони ще минават през прохода Петрохан през деня и през нощта освен в тричасови пикови интервали на трафика сутрин и вечер.

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова обсъди с депутати от Монтана и Видин вариантите за обходни пътища.

Обходът през Петрохан да бъде въведен за срок от 30 дни и да бъде направен анализ на трафика, за да се прецени дали е необходима промяна. За това е постигнато съгласие на срещата.

При започване на строителните дейности от понеделник, 24 юни, тежкотоварните превозни средства няма да могат да преминават през прохода Петрохан в часовете с пиково натоварване и в почивните дни. Проходът ще е забранен за камиони над 3,5 тона в интервалите между 6.00 ч. и 9.00 ч. и от 16.00 ч. до 19.00 ч., както и в събота и неделя. Така тежкотоварните превозни средства ще могат да пътуват през Петрохан не само през деня, но и през нощта.

Предвидени са обходни маршрути за лекотоварния и основни и възможни обходи за тежкотоварния трафик.

За леките автомобили обходът ще е по пътя Паволче – Челопек – Лютиброд – Елисейна – Своге – околовръстен път на София и обратно.

За тежкотоварния превоз основните обходни трасета са:

Пътят Крапчене – Криводол – Борован – Бяла Слатина – Кнежа – Долни Дъбник, пътят Долни Дъбник – Червен бряг – Луковит – Златна Панега – АМ „Хемус“ и обратно;

Пътят Враца – Борован -Борован – Бяла Слатина – Кнежа – Долни Дъбник, пътят Долни Дъбник – Червен бряг – Луковит – Златна Панега – АМ „Хемус“ и обратно.

Решението е базирано на редица анализи и няма по-добра алтернатива, смятат от Пътната полиция.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Зоров алармира за скок в производството на имитиращи млечни продукти

Отчетен е рязък скок в производството на имитиращи млечни продукти в сравнение с миналата година. Темата коментираха пред NOVA NEWS. председателят на Асоциацията на млекопреработвателите и на сдружение „Български традиционни млечни продукти“ Димитър Зоров и Богомил Николов, председател на Асоциация активни потребители. Нараства потреблението и производството на имитиращи млечни продукти […]