Откриха документ от регистрацията на брака между Ванга и Димитър Гущеров (СНИМКА)

NetNews

Известният медиен адвокат Цветан Цветанов ни препрати интересна публикация, на която попада във Фейсбук, свързана със запис на регистрация на венчавката на прочутата пророчица баба Ванга от град Петрич.

На 20 април 2024 г. г-н Димитър Чапкънов, местен популярен писател, авторитетен обществен деец и родолюбец, живеещ в курортния град Сандански, откри писмен запис в Книга за венчанията в храм „Свети пророк Илия“, в село Никудин, регистрацията на брака между пророчицата Ванга, по баща Пандова, и Димитър Гущеров от село Крънджилица през далечната 1942 година.

Материалът е качен във Фейсбук страницата на Димитър Чапкънов, родом в село Никудин. Покойният д-р Александър Станчев, бащата на адвокат Цветан Цветанов, преди 70 години е първият лекар в откритата през 50-те години на миналия век болница в Никудин, живописно планинско селище в граничен югозападен район със Северна Македония. Адвокат Цветан Цветанов, който е учил и в гимназията в град Петрич с искрен интерес следи публикациите за местните празници, прояви, личности и събития.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Атанас Атанасов: Аферата в "Митниците" е измислен сюжет. Цели се дискредитирането на ПП-ДБ преди изборите

Аферата в „Митниците“ е измислен сюжет. Това е активно мероприятие, което отклонява вниманието от Нотариуса, защото там има тежки зависимости. Втората цел е да се дискредитира ПП-ДБ предизборно. Това заяви пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов, цитиран от news.bg. Той подчерта, че по информация на ДАНС разработката е започнала […]