Петър Витанов: Имам покани от няколко партии, обмислям ги. Не ми е на всяка цена да съм в Брюксел

NetNews

Ние отдавна сме разделили пътищата си с Корнелия Нинова и нейните приближени, но си оставаме по душа убедени социалисти. Още не съм решил и обмислям поканите, които имам от няколко политически партии. Това сподели евродепутатът Петър Витанов в интервю пред БНР.

„Част от действията на това ръководство на БСП са да дискредитира всеки един социалист или ляв човек, който си е позволил да демонстрира собствено мнение и мислене. Всеки малко по-ярък представител, който не е съгласен с курса на БСП, бива изхвърлян под една или друга форма. Не чакам и не търся похвала за свършеното в ЕП. А какво сме свършили, може да се види“, коментира Витанов в предаването „Нещо повече“.

Той е категоричен, че ще продължава да се занимава с обществена дейност, независимо дали в Брюксел или в България.

И препоръча: „България трябва да намери място в голямата геополитика, защото се разместват пластовете и България трябва да отстоява своя интерес“.
Прогнозата на Витанов за предстоящите избори е „още от същото“.

„В Брюксел има място за леви хора. Не ми е на всяка цена да съм в Брюксел, с удоволствие бих продължил тук или в политиката в България, но не ми е на всяка цена“, призна Петър Витанов.

В отчета за свършеното в ЕП той отбеляза солидарността по време на Covid-19 – България получи по едно и също време и на една и съща цена ваксини, както другите европейски държави.

„Изкуственият интелект, който може би изглежда далечен и отвлечен, но технологиите се развиват със страшно бързи темпове. ИИ с всичките му морални, етични и технологични предизвикателства превзема живота ни и все пак ЕС се показа пионер в опита да го регулира“, отчете към свършената работа Петър Витанов.

И припомни, че той работи усилено по директивата за отнемане на шофьорски книжки при тежките ПТП, приета на първо четене в ЕП, а за второто „някой трябва да го довърши“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вратарят на Реал Мадрид: Бях изтощен но подготвен за дузпите

Вратарят на Реал (Мадрид) – Андрий Лунин се оказа големият герой за своя отбор при победата с дузпи срещу Манчестър Сити. Украинският страж отрази 11-метрови удари на Бернардо Силва и Матео Ковачич, като след мача обясни защо остана в средата при изпълнението на португалеца. „Бях изтощен. Това ми е първи […]