Pfizer допринесе с половин процент ръст на германската икономика

NetNews

BioNTech повиши прогнозата си за продажбите на ваксината срещу Covid-19 тази година до 15,9 милиарда евро и заяви, че напредва в плановете за тестване на своята mRNA технология при рак. Този резултат е толкова впечатляващ, че приходите на компанията се равняват на половин процент в ръста на БВП на Германия, съобщи Bloomberg.

Съвместното партньорсто на германската компания и Pfizer подписа договори за доставка на около 2,2 милиарда дози ваксини и повече от 1 милиард дози за 2022 г. и след това. Преди това BioNTech беше прогнозирала приходи от 12,4 милиарда евро през 2021 г. от единствения си продаван продукт.

Ваксината срещу Covid-19 е на път да се превърне в едно от лекарства с най-добри приходи от продажби на всички времена, а Pfizer заявиха миналия месец, че продажбите могат да достигнат до 33,5 милиарда долара тази година. Тези пари се разделят между партньорите, а BioNTech също получава известни приходи от директни продажби.

Заедно с Pfizer, Biotech ще започне да тества mRNA ваксина срещу грип при хора през третото тримесечие. Германска компания също работи върху такава за малария, като се стреми да има кандидат до края на следващата година.

Точно като тази срещу ковид, ваксините срещу грип и малария ще използват mRNA технологията, за да доставя шаблон за клетките на тялото да произведат неинфекциозния антиген, необходим за стимулиране на имунния отговор.

Технологията се тества и върху рак с цел стимулиране на имунната система за борба с туморите. Тази година BioNTech започна шест нови проучвания върху пациенти – общо 15 експериментални лекарства в 18 проучвания и заявиха, че планират да прехвърлят още две потенциални терапии в проучвания при хора тази година.

Приходите от Covid-19 подхранват изследванията върху рака. Продажбите на BioNTech нараснаха през второто тримесечие от 41,7 милиона евро миналата година до 5,3 милиарда евро тази година, надхвърляйки очакванията на анализаторите, анкетирани от Bloomberg.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

10 август 1913 г. Букурещкият мир - как съюзниците ограбват България

На 10 август 1913 г. е сключен Букурещкият мирен договор между Румъния, Сърбия, Черна гора и Гърция, от една страна, и България, от друга. С документа се слага край на Втората балканска война. Под натиска на румънските войски, достигнали околностите на София, България е принудена да отстъпи Южна Добруджа на […]