Полк. Дъглас Макгрегър: Войната в Украйна свърши, няма смисъл да се дават още пари на Киев

NetNews

По-нататъшното отпускане на пари на Киев няма смисъл, тъй като изходът от украинския конфликт вече е предрешен. Това мнение изрази в събота пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

„Войната в Украйна свърши, няма смисъл да се изпращат пари там. Но какво да кажем за финансирането на нашата граница?“ – написа той на страницата си в X.

Законопроектите за предоставяне на военна помощ на Украйна, Израел и Тайван, конфискация на замразени активи на Русия, както и въвеждането на допълнителни санкции срещу Китай бяха одобрени в Камарата на представителите на 20 април. Обемът на пакета беше 95 милиарда долара. Той включва по-специално 60 милиарда долара за Киев, 26 милиарда долара за Израел и хуманитарна помощ за цивилни в зони на конфликт, включително Ивицата Газа.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Експлозии в Харков и Херсон

Експлозия е избухнала в Харков на фона на предупреждение за въздушно нападение в региона, съобщи агенция Укринформ в канала си в Telegram. „Беше чута експлозия в Харков“, се казва в изявление на агенцията. От 21.51 ч. в района на Харков се чува въздушна тревога. Руската армия атакува енергетиката, отбранителната промишленост, […]