Пореден протест на енергетици: Има блокирани пътища

NetNews

Пореден протест на миньори и енергетици от комплекса „Марица Изток“. Те отново организираха автошествие, като стигнаха до изхода на Стара Загора и блокираха пътя и за АМ „Тракия“, и за Димитровград, и за Хасково, съобщи БТВ.

Те се противопоставят на зелената политика и като резултат от протестите им се вижда, че се правят стъпки напред към изпълняването на исканията им.

Внесе се законопроект в енергийната комисия за отлагането на либерализацията на пазара за електричество за 1 година. Основните мотиви са, че все още няма готовност за пълното отваряне на пазара, въпреки че то трябваше да се случи още преди близо 10 години.

Така крайният срок се измести от 1 юли 2024 г. за 1 юли 2025 г. Това означава, че на 1 юли КЕВР отново ще трябва да се произнесе за цената на тока за бита по регулирани цени.

Очаква се законопроектът да бъде разгледан от комисията днес, 18 април, а утре да влезе и в пленарна зала.

Въпреки това не са удовлетворени всички техни искания. Има вероятност за автошествие и утре, но този път насочено към столицата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нова тактика! Балони във войната на Русия срещу Украйна

Тази седмица за първи път в докладите на руското министерство на отбраната започнаха да се споменават балони, които Украйна уж изстрелва към Русия, анализира Би Би Си. Последното споменаване беше в четвъртък сутринта – според руското министерство на отбраната над Воронежска област са били свалени три малки балона. Ден преди […]