Porsche показа ел. състезателна кола с 1073 конски сили

NetNews

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

След няколко кратки тийзъра от Porsche през изминалите седмици, ето че по време на изложението в Мюнхен от марката показаха концепт на електрическа състезателна кола със „скромната“ мощност от 1073 конски сили и ускорение от 0 до 100км/ч за точно 2.5 секунди. Максималната скорост е 300км/ч, а от Porsche разкриват, че резултатите на колата на писта са подобни на тези на 911 GT3 Cup.

Както при повечето електрически коли, тази мощност всъщност е достижима за кратък момент, а постоянната е 680 конски сили. Батерията разчита на 900-волтова технология, която може да се зареди до 75% в рамките на едва 15 минути.

По-интересен, обаче е външният вид на Porsche-то, части от който най-вероятно ще бъдат намерени и в някои от следващите серийни модели на германците. Цялостната форма на Mission R напомня доста на тази на Cayman, така че не е изключено следващото поколение на купето да напомня на концепта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почина кинолегендата Жан-Пол Белмондо

На 88 години почина легендарният френски актьор Жан-Пол Белмондо, съобщи AFP. <blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/BREAKING?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BREAKING</a> French actor Jean-Paul Belmondo has died: lawyer to AFP <a href="https://t.co/SKOyJOWdfF">pic.twitter.com/SKOyJOWdfF</a></p>&mdash; AFP News Agency (@AFP) <a href="https://twitter.com/AFP/status/1434885939143266310?ref_src=twsrc%5Etfw">September 6, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> Жан-Пол Белмондо̀ се ражда на 9 април 1933 г. в парижкото […]