Потушен е пожарът край Боримечково

NetNews

Потушен е пожарът, възникнал край лесичовското село Боримечково. Днес на място остават на дежурство два противопожарни екипа от горското стопанство.

Това каза пред БТА говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

По първоначални данни огънят е тръгнал от нива край населеното място и е навлязъл в гориста местност. Към мястото са насочени огнеборци от районните служби в Пазарджик, Белово, Пещера, Велинград и Панагюрище с пет противопожарни автомобила и три джипа. В гасенето са се включили и няколко групи лесничеи от Държавното горско стопанство в Пазарджик, доброволци от формированията във Велинград и Белово. Местни жители също са участвали в гасенето, посочи Стоянов.

Днес на място остават на дежурство два противопожарни екипа от горското стопанство. Служители на местния полицейски участък в Лесичово също ще следят за обстановката в зоната на пожара. По първоначални данни общата площ, засегната от огъня, е около 500 декара, уточни говорителят на пазарджишката полиция.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Полезно или вредно е да се кара на "високи обороти"?

Много шофьори, особено собственици на по-спортни автомобили или просто любители на динамичното шофиране, често „таскат газта“, поддържайки двигателя във високи обороти. Това наистина осигурява усещане за ускорение и динамично шофиране, но трябва да сте наясно, че този подход, особено акот се практикува често, има сериозни последствия за вашия автомобил. Според […]