ПП-ДБ канят ГЕРБ да внесат заедно правила за избор на антикорупционната комисия

NetNews

ПП-ДБ канят партньорите си от ГЕРБ-СДС да внесат заедно правила за избор на Комисията за противодействие на корупцията. Това обяви на брифинг в парламента Кирил Петков, съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ.

Петков напомни, че антикорупционният закон е приет преди пет месеца, а все още няма избран орган.

През септември миналата година парламентът прие законови промени, с които раздели на две звена КПКОНПИ – едното за борба с корупцията, а другото – за отнемане на незаконно придобито имущество.

„Днес чухме покана от Борисов, че ни кани и за КЗК. Аз съм доволен, че започваме да се движим в правилната посока, но в случая не е идеята да сменим една майка с друга майка, а да направим прозрачен процес. В случая с КЗК – да направим промяна в закона, така че да няма единовластие на председателя, а българският гражданин да знае, че всички цени и обществени поръчки, одобрени от КЗК, защитават обществения интерес“, коментира Петков, цитиран БТВ.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е готов с коалиционното споразумение, което ще предложи на ПП-ДБ, но първо ще го покаже на съпартийците си на 5 март.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Брюксел одобри платното на АМ "Струма" извън Кресненското дефиле между Крупник и Кресна

България получи „зелена светлина“ от Европейската комисия за проектиране и строителство на платното от Кулата към София извън Кресненското дефиле по Източен вариант Г10.50 на Лот 3.2. от АM „Струма“, съобщиха от МРРБ. Това ще даде възможност да започне работата по последния участък на аутобана между Крупник и Кресна. Ще […]