Преди Украйна да получи военната помощ, Русия засилва операциите на фронта

NetNews

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу подчерта текущите руски настъпателни операции близо до украинските Часов Яр, Авдеевка и град Донецк и обяви намерението на Русия да засили ударната си кампания. ISW обаче все още не е получил потвърждение за всички тези териториални придобивки, предава News.bg.

Руските сили все още не са постигнали значителни тактически успехи близо до Часов Яр, след като напреднаха до източните покрайнини на селището в началото на април 2024 г., но наскоро постигнаха значителни тактически успехи северозападно от Авдеевка и крехък напредък югозападно от град Донецк.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Шойгу вероятно се опитва да представи различните текущи руски настъпателни операции в Източна Украйна като еднакво успешни – въпреки реалния тактически руски успех.

Руските сили вероятно ще засилят операции през следващите седмици, за да използват кризисната ситуация с украинското въоръжение преди очакваното пристигане на военната помощ, гласувана тази седмица от САЩ.

Шойгу също така продължи информационната операция, целяща лъжливо да представи цялата руска военна дейност като предимно отбранителна срещу предполагаема агресия на НАТО.

Русия традиционно се представя като пасивна жертва на Запада, която се опитва да се защити от външни атаки. Този път обвини Швеция и Финландия в увеличаване напрежението на северозападния и западния фланг на Русия чрез присъединяването ѝ към НАТО.

Секретарят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран Али Акбар Ахмадиан пътува до Санкт Петербург на 23 април, за да присъства на 12-ата руска среща на върха за международната сигурност.

Иранското посолство в Москва съобщи, че Ахмадиан ще се срещне с руския секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев по време на срещата.

Срещите на високо ниво между ирански и руски служители в отбраната помагат на двете страни да съгласуват стратегиите си за национална сигурност и отбрана и да укрепят информационната репутация на Русия като лидер на коалиция от държави, които противодействат на Запада.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Откриха специален полицейски център е Германия за Евро 2024

Новооткрит полицейски център в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия ще служи за контрол върху ситуацията в сферата на безопасността по време на Европейското първенство по футбол, което ще се проведе от 14 юни до 14 юли в Германия, предаде ДПА. „Като цяло, опасността е голяма и ние се отнасяме към нея […]