Представят модернизираните немски вагони на Централна гара

NetNews

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков ще присъства на представянето на модернизираните немски вагони на БДЖ, съобщиха от ведомството, предаде БТА.

Събитието ще се състои на Централна гара – София от 12:15 часа и на него ще участва и посланикът на Германия Ирене Мария Планк.

От Министерството на транспорта и съобщенията допълват, че Георги Гвоздейков ще пътува с първата композиция от пет вагона от София до Бургас в събота – 22 юни. Влакът, който заминава в 6:15 часа, трябва да пристигне в Бургас в 12:10 часа.

На 18 юни от БДЖ обявиха, че новият влак от София за Бургас ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Той ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути и ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

НС продължава работата си, председателски съвет ще определи дневния ред

След избора на председател на Народното събрание днес новият парламент вече може да продължи работата си, предаде БНТ. Преди заседанието ще се проведе и председателски съвет, на който трябва да бъдат обсъден и какъв ще е дневният ред на депутатите и какви ще са основните приоритетни закони за отделните парламентарни […]