Притеснения в Брюксел: Оръжейните складове са празни

NetNews

Складовете с боеприпаси в Белгия са празни, заяви федералният депутат Тео Франкен, член на парламентарната комисия по отбрана, цитиран в местни медии. Той настоя за спешни мерки за възстановяване на запасите, от които големи количества бяха изпратени в помощ на Украйна, пише БТА.

По неговите думи днес Белгия не покрива изискванията на НАТО в това отношение и не би могла да помогне на съюзниците при необходимост. Според него страната не би могла да удържи при нападение за повече от няколко часа.

Франкен е представител на националистите от Нов фламандски алианс и по-рано бе държавен секретар по убежището и миграцията. Той днес е заместник-председател на Парламентарната асамблея на НАТО и ръководител на белгийската делегация в тази организация.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Районни кметове умуват върху финансовата децентрализация в Столичната община

Районните кметове в момента изработват конкретно предложение как в Столичната община да се приложи принципът на финансова децентрализация и как повече приходи да остават в районните администрации, съобщи зам.-кметът Иван Василев. Целта е повече пари да остават при районите, уточни БНР. „На сайта на Столичната община се публикува информация с […]