Puma посвети ексклузивни маратонки на класическо Porsche

NetNews

През 1972 г. спортната кола Porsche 911 Carrera RS 2.7 бе представена премиерно в Salon de l’Automobile. Моделът беше първата Carrera в историята на спортната кола 911 и първоначално беше планирано да се произведе в ограничена серия от 500 бройки, точно толкова, колкото са необходими за да хомологира състезателния модел от Група 4. В резултат на това именно този модел се превърна в едно от най-емблематичните Porsche-та в историята.

Характерните черти на 911 Carrera RS 2.7 са спойлер, известен като „патешка опашка“, и двуцветен цвят на каросерията, в който основният цвят е допълнен от контрастни акценти. И ако спойлерът няма как да бъде интегриран в маратонките, то именно цветовата схема на спортната кола се превърна в основната характеристика на Puma x Porsche Suede RS 2.7 Limited Edition.

Сега, в годината на 50-ия юбилей на известния спортен автомобил, немската компания за спортни обувки реши да направи специално издание, базирано на известния модел Puma Suede – пуснат в издание от 307 чифта в чест на стартовия номер на олимпийския спортист Томи Смит. А новият проект събира два емблематични продукта от Porsche и Puma.

Маратонките се предлагат в десет цветови комбинации, всяка вдъхновена от 911 Carrera RS 2.7 – оранжево/черно и Grand Prix бяло/черно ще се предлагат съответно само в Нидерландия и Япония – Puma x Porsche Suede RS 2.7 Limited Edition ще излезе на пазара също в ограничено издание от 500 чифта от всеки цвят.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

BMW потвърди за дебюта на М2 и двигателя с който ще бъде оборудван

BMW официално започна рекламната кампания по повод представянето на новото поколение М2 и показа покрит с камуфлаж автомобил, като разпространи и част от техническите характеристики на модела. Компактното спортно купе ще бъде разкрито в пълния си блясък през месец октомври, преди да влезе в шоурумите през април 2023 година. Освен […]