Радев ще направи услуга на ГЕРБ, ако не подпише за Даниел Митов

NetNews

Радев ще направи огромна услуга на ГЕРБ, ако не се съгласи с глупавата смяна на външния министър. Президентът няма да спечели нищо, ако се опъне. При други обстоятелства можеше отново да вдигне юмрука срещу театрално изнасиления евроатлантизъм на Борисов и да използва „героично“ неумното щение на Главчев за смяната на министър Димитров след ден и няколко часа работа в МВнР.

Но сега няма смисъл.

Не че нямаме някои елементи на „революционна“ ситуация, но категорично липсва субект, който да поведе енергията на отвратените. Още по-малко президентски такъв. Сега за Радев е по-удобно да се покаже жертва на конституционните промени и да приеме безропотно повторното влизане на Дани Митов в МВнР.

Какво печелят Борисов и ГЕРБ? Периферна симпатия – изключено. Само неговите си харесват вожда такъв – лош, гневен и ядосан. И той периодично им дава доза от същото. За тонус преди 9 юни. Относно показната русофобия – това им е играта. Длъжни са да я показват често, щом са се заявили в тази част на спектъра.

Защото все по-малко им се връзват.

Стана ли за смях Главчев след очевидната диктовка на партийния гуру? На фона на всички останали безобразия през последните месеци неговата лична хамлетовска драма е пренебрежимо скучна.

Кратката версия – на кого му пука…

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Броят на антисемитските нападения в САЩ достигна рекордна стойност

През 2023 година броят на антисемитските нападения, вандализма и тормоза в САЩ достигна рекордни нива. Този растеж е резултат от вълнението на антиеврейските настроения, което е настъпило поради започването на войната между Израел и „Хамас“ в Газа. Това съобщиха Ройтерс и БТА, цитирайки публикувания днес доклад на еврейската правозащитна организация […]