Разкриха повече за обновеното приложение за снимки на Apple

NetNews

Apple възнамерява да направи основни промени на приложението „Снимки“ в iOS 18, iPadOS 18 и macOS Sequoia. Преработеното приложение дава приоритет на потребителското изживяване, сигурността и персонализацията, като всички те се захранват от първия опит на Apple в областта на изкуствения интелект (AI), наречен Apple Intelligence.

Според ръководителите на Apple основният фокус е да се рационализира процесът на намиране и управление на снимки. Изкуствения интелект играе ключова роля тук, като организира интелигентно снимките и премахва необходимостта от досадно търсене в библиотеката. Фокусът върху премахването на затрудненията се разпростира и върху поверителността на потребителите. Apple вече ще информира потребителите какви точно данни изисква дадено приложение при достъп до библиотеката със снимки. Освен това потребителите могат да създават ограничени колекции от снимки за конкретни приложения, като гарантират сигурността на останалата част от библиотеката си.

Преработеното приложение „Снимки“ може да се похвали и с изцяло нов външен вид и подобрени функции за организация. Актуализацията отбелязва най-големия редизайн на приложението досега, като въвежда нов потребителски интерфейс с една решетка и ясни етикети за по-лесна навигация по дати. Новата функция „Колекции“ надгражда съществуващата функция „Спомени“, като позволява на потребителите да организират снимки и видеоклипове по теми или теми за по-персонализирано изживяване.

Персонализирането остава ключов аспект на новото приложение Снимки. Apple разбира, че потребителите имат различни работни процеси и предпочитания. Функциите с изкуствен интелект ще бъдат допълнени от възможности за персонализиране, което ще гарантира, че приложението отговаря на индивидуалните нужди. Слуховете предполагат и потенциален AI инструмент, наречен „Clean Up“, подобен на Magic Eraser на Google, който позволява на потребителите да премахват нежелани обекти от снимките.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Военните хунти на три афринаски държави си направиха конфедерация

Военните режими, които са на власт в Буркина Фасо, Мали и Нигер, ратифицираха на първата си среща на върха в нигерската столица Ниамей в събота съюза си в рамките на „конфедерация“ – решение, което е знак за разрива им с останалата част от западноафриканския блок, предаде Франс прес, цитирана от […]