Renault се отказва от бензина и дизела през 2030 година

NetNews

Renault е поредният голям автомобилен производител, който официално обяви, че се отказва от бензиновите и дизеловите двигатели в Европа в края на това десетилетие. Това стана ясно след като изпълнителният директор на марката обяви новината в интервю пред Autocar.

Renault се отказва от бензина и дизела през 2030 година

Лука де Мео сподели още, че Dacia също ще последва този пример „в последния възможен момент“, за да запази достъпна цената на своите модели.

Renault се отказва от бензина и дизела през 2030 година

Renault e една от марките, която активно електрифицира своята гама и започна да прави това преди повечето производители с модели като Zoe, Kangoo Z.E, Fluence Z.E. и други. Последната стъпка в тази посока бе представянето на Megane E-Tech през изминалата година, който предлага до 470 километра пробег с едно зареждане.

Поставете оценка:

5

Оценка 5 от 3 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Австралия отново иска да арестува Джокович

Снимка: БГНЕС Австралийското правителство отправи искане за задържане на Новак Джокович в събота сутринта, съобщава АФП. Ето малко повече от правителствения адвокат Стивън Лойд за това какво иска да се случи австралийското правителство по отношение на потенциалното задържане на Джокович от имиграционните власти. Още по темата 14 яну 2022 11:45 […]