Renault се противопоставя на Китай. Прави гигафабрика за батерии в Европа

NetNews

Renault Group обяви подписването на 2 основни партньорства в областта на проектирането и производството на батерии за електромобили. Французите навлизат в стратегическо партньорство с Envision AESC, създавайки гигафабрика в Дуе, близо до Renault ElectriCity.

Новият завод има за цел да подпомогне производството на най-новите технологични, икономически конкурентни, нисковъглеродни батерии и да направи електрическата мобилност по-достъпна в Европа.

Компанията е подписала меморандум за разбирателство и с френския стартъп Verkor за съвместно разработване и последващо производство на високопроизводителни батерии с оглед притежавания над 20% дял от Verkor.

Комбинацията от тези две партньорства с индустриалния клъстер на Renault ElectriCity ще създаде близо 4 500 преки работни места във Франция, като това ще се случи до 2030 година, а същевременно ще развие и стабилна екосистема за производство на батерии в сърцето на Европа.

Това е поредната стъпка по пътя на стратегическия план „Renaulution“, тъй като Групата и нейните партньори от Алианса целят да укрепят конкурентното си предимство и ефективност на пазара на електромобили.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Реклама на водоустойчив IPhone 12 подразни потребителите

Apple активно популяризира водоустойчивостта на своя нов продукт, но в същото време собствениците на iPhone не са информирани за загубата на гаранционно обслужване, ако в устройствата бъде открита вода. Една от рекламите на "ябълковата компания" показва мъж с iPhone12, който стои под проливен дъжд. Видеото е придружено от рекламния слоган […]