Rimac: Хиперкарът C_Two ще надмине очакванията ни

NetNews

Хърватската компания Rimac Automobili публикува свежи снимки от завода си, където се подготвя стартирането на серийно производство на нов електрически хиперкар. Сега там се сглобява партида от шест автомобила, които на практика няма да се различават от действителните серийни коли.

Компанията заяви, че вече са произведени 12 автомобила, но с използващи байпас технологии. Те вече са тествани, включително няколко в краш тестове. "Най-важното е, че реалните характеристики на автомобила не са по-лоши, а някои дори са по-добри от изчислените", каза шефът на компанията Мате Римац.

Ще припомним, че прототипът C_Two беше представен през пролетта на 2018 година. Според изчисленията колата трябва да бъде оборудвана с четири електрически мотора (по един за всяко колело) с обща мощност от 1 914 к.с. Това ще позволи на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от две секунди, до 160 км / ч за 4.3 секунди. Максимална скорост ще е 412 км / ч. Батерията от 120 киловатчаса трябва да издържа с едно зареждане повече от 600 километра.

Компанията отбелязва, че сега са нужни осем седмици за сглобяване на една кола, но когато започне серийното производство, това ще става два пъти по-бързо от сглобяването на първите 12 автомобила. Като цяло по-малко от пет седмици ще са необходими, за да се събере една производствена версия.

Въпреки че е в последния етап от изпълнението на проекта, компанията на Мате Римац все още дори не е предоставила окончателното име на автомобила (C_Two е името на прототипа). Ще бъдат изградени общо 150 хиперкара, всеки на стойност над милион евро. Началото на доставките е планирано за 2021 г. Един от купувачите е шампионът от Формула 1 през 2016 г. Нико Росберг.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

За пръв път от 26 г. нов локомотив тръгна от Централна гара в София

След 26-годишна пауза чисто нов локомотив на БДЖ потегли с пътнически вагони от Централна гара в София. Модерният "Сименс Смартрон", чиято графична визия "Green force" бе избрана чрез обществено гласуване, бе прикачен към композицията София-Варна, която тръгна в 10.25 часа. Локомотивът е един от 10-те електровоза, за които БДЖ сключи […]