Роберт Фицо: Словакия ще се противопостави на приемането на Украйна в НАТО

NetNews

На пресконференция словашкият премиер Роберт Фицо заяви, че Словакия ще се противопостави на приемането на Украйна в НАТО, цитиран от ТАСР и БТА.

„Украйна може да каже: „Ние искаме да се присъединим към НАТО“. Това ще бъде тяхно свободно взето решение. Ние казваме, че няма да ратифицираме (документите за приемане на Украйна в НАТО) в парламента, защото Словакия се нуждае от неутрална Украйна. Интересите на Словакия ще бъдат застрашени, ако Украйна стане член на НАТО“, каза Фицо.

Същевременно Словакия подкрепя идеята за приемане на Украйна в Европейския съюз и Фицо се изказа в подкрепа на преговори за започване на този процес между Брюксел и Киев във възможно най-кратък срок.

Според словашкия премиер Словакия ще следва политика на развитие на приятелски отношения с всички държави, които проявяват интерес за това.

Според изнесената на пресконференцията информация в близко бъдеще членове на словашкото правителство ще направят посещения в Китай, Азербайджан, Бразилия и Куба. В Баку се планира да бъдат обсъдени въпроси, свързани с диверсификацията на доставките на енергийни суровини за Словакия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Пищна боксьорка се оплака за отношението към нея в затвора: Всеки път се събличам пред двама

Разкрепостената риалитизвезда Арабела Дел Бусо, която е приятелка на американския футболист Джош Рейнолдс, изпрати писмо до медиите, в което се оплака за отношението към нея в затвора. В момента известната с прозвището си Малката Белси боксьорка, излежава присъда, след като отмъкна над 52 000 долара от работното си място. View […]