Rolling Stones разтърсиха Мюнхен (ВИДЕО)

NetNews

„Rolling Stones“ разтърси стадиона в Мюнхен с наслада и малко носталгия на втория си концерт от европейското си турне, наречено „Шейсет“, отбелязващо 60-годишнината им като група, предаде Reuters, пише dir.bg.

На сцената излязоха Мик Джагър, китаристите Кийт Ричардс и Рони Ууд и барабанистът Стив Джордан, който замества починалия миналата година Чарли Уотс.

Рок групата даде начало на шоуто си със „Street fighting man“, а 78-годишният Мик Джагър се впусна в своя характерен танц.

Стоунс все още са фантастични на живо, ако се съди по тяхното шоу на стадиона в Мюнхен.

Джагър може да е загубил крачка, но все пак доминира на сцената, поставена с дълги крила от двете страни, плюс моден подиум, който се простира над пода на стадиона. (Той може да се движи по-малко, но очевидно избира да не го прави.) Ричардс и Ууд се движеха по-малко – няма голяма промяна – но играха както винаги. Дарил Джоунс, който замества Wyman от 1993 г. – по-дълго от последните групи – блесна на басовата „Miss You“, толкова близо, колкото Stones някога са стигали до дискотеката. И въпреки че Уотс по някакъв начин беше душата на Стоунс – невъзмутим, безупречно облечен и винаги малко зад ритъма с точното количество – Стив Джордан, който започна да го замества миналата година, закотви групата със стил.

Джагър представи втората по рода си версия на „Out of Time“ като каза, че „трябва да е по-добра“ от дебюта на песента на живо в Мадрид. (Резервните музиканти със сигурност му придадоха богата музикална текстура.) След като увещава публиката да пее заедно на „Ruby Tuesday“ и „You Can’t Always Get What You Want“, Джагър се преоблече с качулка на “ Living in a Ghost Town“ и „Honky Tonk Women“.

Турнето на групата стартира в Мадрид на 1-ви юни и ще продължи в още 9 града в Европа. Сред останалите градове от тура са Амстердам, Берн, Милано, Брюксел, Виена, Париж, Лион, Стокхолм, Ливърпул и Лондон.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Берлин: ЕС да въведе мита върху вноса на руските енергийни ресурси

Много преподаватели по икономика в германските университети подкрепят въвеждането на мита от страна на Европейския съюз (ЕС) върху вноса на енергийни ресурси от Русия, показват данните от проучване, цитирано от ДПА. Това би намалило сумите, които страните от ЕС плащат на Русия, без да възникне сериозен риск за спиране на […]