Rolls-Royce показа как най-големите камиони могат да замърсяват по-малко

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Rolls-Royce представи нов проект базиран на двигатели за едни от най-големите превозни средства на британската марка. Самосвалът използван в различни кариери и мини бе показан по време на специализираното изложение MINExpo 2021 и представя един нов прочит за по-екологично задвижване при тези машини.

Подобно на хибридните конфигурации при автомобилите, камионът разчита на дизелов двигател, комбиниран с батерии, които не влияят на мощността, но пък понижават вредните емисии с 20% до 30% в зависимост от това къде е използван камионът.

Батериите се презареждат от енергия при така наречената рекуперация или когато камионът се спуска или спира. По същият начин енергията се използва когато е нужно, най-често при изкачване, което от своя страна намаля вредните емисии, които арегатът отделя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задържаният за убийството в "Дружба" остава в ареста

Уважено е искането на Софийска градска прокуратура за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 20-годишния Ж.Т., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него убийство. Към настоящия момент са събрани доказателства за това, че около 01 часа през нощта на 11.09.2021 г. обвиняемият Ж.Т. умишлено умъртвил […]