Руснаците извършват атаки върху Часов Яр с управляеми бомби

NetNews

Говорителят на оперативно-стратегическата групировка войски „Хортица“ заяви, че ситуацията в Часов Яр е под контрола на подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), но руските войски не спират опитите си да превземат града, „заливайки“ го с управляеми авиационни бомби, предават „Украинска правда“ и Фокус.

Според говорителя ситуацията около град Часов Яр остава тежка. Руснаците се опитват с всички средства да достигнат административните граници на Донецка област. ВСУ обаче продължават да контролират ситуацията.

„Противникът все още не е в града. Засега врагът използва своето предимство във въздуха, ракети и боеприпаси с голям калибър, опитвайки се да извърши щурмови операции“.

Волошин заяви още, че руснаците бомбардират града с управляеми ракети, като същевременно унищожават гражданската инфраструктура.

„Общо някъде от 20 до 30, а понякога и повече, руски самолети хвърлят бомби на ден върху позициите на украинските защитници и върху гражданската инфраструктура“, уточни той.

Според говорителя на ОСГВ „Хортица“ тактиката на руснаците е пълно унищожение с цел овладяване на „купищата прах“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Главчев от Брюксел: Подкрепяме всячески Украйна според възможностите. Поддържаме европейската позиция

Борбата срещу дезинформация е на вниманието на европейските лидери в контекста на предстоящите избори за Европейски парламент. Важно е да се предприемат решителни действия от държавите членки и всички институции да действат в синхрон и координация. Това заяви премиерът Димитър Главчев след заседанието на Европейския съвет, цитиран от правителствената пресслужба. […]