SABATON пускат дълго чаканата песен за Дойран (ВИДЕО)

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На 4 март 2022 г. ще излезе десетият албум на SABATON "The War to End All Wars", предава werock.bg. Албумът е концептуален и тематиката му отново е свързана с Първата световна война, подобно на творбата от 2019-а "The Great War". Бандата има важна новина за българската публика – след доста обещания от групата и стотици коментари от фенове, в албума ще има песен, посветена на героичен момент от българската военна история.

Шведите са избрали Дойранската епопея и ще пеят за нея в композицията "The Valley of Death". На този етап групата не разкрива официално за какво точно е парчето. Но "Долината на смъртта" е име, което британските войници дават на една от българските отбранителни точки (наречена "Борис") в Дойранската котловина.

SABATON ще представят предстоящия си диск на живо у нас като хедлайнъри на фестивала "Hills of Rock 2022" в Пловдив.

Ето какво гласи официалното съобщение на организаторите "Fest Team":

SABATON – скандинавската пауър метъл банда, хедлайнери на Hills Of Rock 2022, изпратиха лично съобщение към българската публика. Част от кампанията за новия им албум „The War to End All Wars”, който предстои да излезе догодина, включва и видео поздрав от вокалиста Joakim Broden и басиста Par Sundstrom.

В него музикантите с удоволствие си припомнят първия концерт на SABATON в България през 2009 и обещанието, което oттогава често дават на българските си фенове – да напишат песен за страната ни.

Неведнъж SABATON и българската публика са засвидетелствали взаимната си лоялност и респект. Неслучайно групата е една от най-желаните в списъка за фестивални участници и избор на Fest Team за хедлайнер на третия ден на Hills Of Rock 2022. Най-после тези двупосочни приятелски емоции ще получат искрено валидиране с песен за България. Парчето носи заглавието „The Valley of Death” и е деветата песен от албума, който излиза за Nuclear Blast на 4 март 2022. „The War to End All Wars” съдържа 11 песни и е продължение на предишния албум на SABATON “The Great War”. Албумът се фокусира върху зверствата, чудесата и събитията около Първата световна война, умело разказани от шведите.

Бандата вече обяви и мащабно турне в подкрепа на албума – „The Tour To End All Tours“, което ще мине и през България на 23 юли, в третия фестивален ден на Hills Of Rock 2022.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

30-годишен бум при продажбата на жилища

През третото тримесечие на текущата година в една от най-луксозните точки на САЩ – Манхатън, са продадени 4523 имота, което е 30-годишен рекорд, сочи доклад на Міllеr Ѕаmuеl и посредническата ĸoмпaния Dоuglаѕ Еllіmаn Rеаl Еѕtаtе. Спрямо година назад средната цена отчита ръст от 1.4%, достигайки 1.12 млн. USD. Сред основните […]