Съединените щати обявиха планове да разположат крилати ракети „Томахок“ в Германия

NetNews

Съединените щати обявиха планове да разположат крилати ракети „Томахок“ в Германия. Решението беше оповестено в съвместно изявление на правителствата на САЩ и Германия по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, предава БТА.

„Епизодични разполагания“ на ракетите с голям обсег ще започнат през 2026 година. Арсеналът ще включва не само ракетите Томахок, но и SM-6s и авангардни хиперзвукови оръжия, които все още са в процес на разработка. Хиперзвуковите оръжия се отличават с превъзходния си обхват в сравнение с ракетите, разположени в момента в Европа.

Чрез разгръщането на тези високотехнологични способности, САЩ имат за цел да покажат своя ангажимент към сигурността на своите европейски съюзници и силата на съюза НАТО.

Разполагането има за цел да подобри значително отбранителната позиция на НАТО в Европа, като гарантира, че алиансът е по-добре подготвен да се изправи срещу всякакви потенциални заплахи.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Андрей Чорбанов: Нужно е правителство без ярки политически фигури, за да не сумират негативни емоции

ИТН е сред партиите, които искат да получат третия мандат за съставяне на правителство. „Искаме го, защото смятаме, че това е една от реалните възможности да се намери консенсус. Ние сме най-равноотдалечени от всички, доколкото можем да бъдем терен за разговор. Ние сме достатъчно разумни, за да преценим, че нашата […]